Atkinsova diéta

Čo je to Atkinsova diéta? Atkinsovu diétu založil v 1970. rokoch minulého storočia americký kardiológ doktor Robert Atkins. Ide o nízkosacharidovú diétu, v ktorej sú v strave výrazne obmedzené uhľohydráty ako chlieb, zemiaky, cestoviny alebo sladkosti. Cieľom je, aby telo využilo svoj uložený tuk ako zdroj ... Atkinsova diéta

Čo môžem jesť? | Atkinsova diéta

Čo môžem jesť? V rámci Atkinsovej diéty je možné konzumovať mnoho zdrojov mastných bielkovín. Patria sem mäsové výrobky, ako je hovädzie, bravčové, kuracie, jahňacie alebo slanina. V ponuke sú aj ryby a morské plody, ako je losos, pstruh a sardinky. Vajcia a mliečne výrobky, ako sú maslo, syry, smotana alebo plnotučné… Čo môžem jesť? | Atkinsova diéta

Ako sa môžem vyhnúť jo-jo efektu pri tejto diéte? | Atkinsova diéta

Ako sa môžem pri tejto diéte vyhnúť jo-jo efektu? Atkinsova diéta je v zásade jednou z prvých diét, ktoré zabraňujú jojo efektu. Vďaka jasne štruktúrovanému fázovému programu Atkinsovej diéty sa príjem uhľohydrátov zvyšuje iba pomaly a potom sa opäť znižuje, keď sa priberá. Jojo efekt často ... Ako sa môžem vyhnúť jo-jo efektu pri tejto diéte? | Atkinsova diéta